Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Het belang van ontspanning en rust

Naast inspanning (bewegen) is ook ontspanning heel belangrijk. In onze maatschappij wordt stress vaak opgevat als emotionele stress: overspannenheid of burnout. Het lichaam heeft echter al veel eerder last van stress. Dit is de zogenaamde vecht- of vluchtreactie. In feite zitten de meeste mensen in onze maatschappij in continue stress: hoe druk maak je je over je werk? Over verplichtingen waaraan je denkt te moeten voldoen? Waar kun je nog slapen zonder iets te horen, of zonder licht te zien?

Stress is een biologisch mechanisme, en onderdeel van ons onderbewustzijn. Het is daarom moeilijk om er direct invloed op uit te oefenen. Het is ook afhankelijk van de manier waarop je in het leven staat. Op langere termijn kun je dat beinvloeden door op een bepaalde manier tegen je leven aan te kijken. Zie Bu Ming

Met acupunctuur en/of chinese kruiden kunnen we zeker helpen bij overspannenheid of burnout. Maar voor het zover is kunt U ook al heel veel zelf doen: U kunt meer rust en ontspanning in uw leven brengen door bijvoorbeeld Yoga te doen. Yoga studio Jenny Hamers begeleid regelmatig workshops voor vrouwen met een kinderwens, en geeft ook individuele begeleiding.
Andere mogelijkheden zijn taichi en/of qigong, meditatie of mindfullness.

Bij Zhong Long maken we gebruik van: